Fiskefrikadeller med dild

Fiskefrikadeller med dild er rørt sammen med frisk dild og kapers, serveret med en kold sauce  med kapers og kaviar.

Fiskefrikadeller med dild

Dild og kaviar gør denne hverdagsret til en festmiddag.

Hvorfor skal fiskefrikadeller altid have sådan en kedelig klang. Da jeg foreslog fiskefrikadeller som dagens ret, var han lidt forbeholden. Derfor tænkte jeg, at han skulle have en positiv overraskelse.

Jeg har rørt frisk dild og kaviar i fiskefarsen, som jeg har rørt af frisk hakket kuller. Det giver fiskefrikadellerne en særlig smag.

Jeg tilbereder altid mine fiskefrikadeller af frisk eller frossen fisk. På den måde kan jeg selv styre, hvor meget mel og mælk, der kommer i. Friskefrikadeller skal være lette.

Sovsen til friskefrikadellerne er tilbredt af mayonnaise og creme fraiche, som jeg har krydret med kapers og kaviar.

Ingredienser:

Retten er til 4 personer.

1 glas kaviar rækker til det hele.

Fiskefrikadeller:
  • 450 g kuller filet.
  • 1 spsk mel.
  • 1 æg.
  • 1 løg.
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk lage fra kapers.
  • 1 håndfuld frisk dild.
  • ½ dl mælk.
  • Peber.
  • 25 g smør til stegning.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.
Sauce:
  • 2 spsk god mayonnaise.
  • 2 spsk cremefraiche 38%. (erstattes af fraiche 9%).
  • 2 spsk fraiche 9%.
  • 1 spsk kapers.
  • 2 tsk kaperslage.
  • 2 tsk kaviar.
  • Peber.
Pynt:
  • Frisk dild.
  • Kaviar.
Kartofler:
  • 1 kg kartofler

Tilberedningstid: 50 minutter.

Fiskefars til fiskefrikadeller

 

Tilberedning:

Fiskefrikadeller med dild

1 Start med at skrælle kartoflerne og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Tænd for kartoflerne, når du går i gang med at stege fiskefrikadellerne. Kog dem i 20 minutter og hæld vandet fra.

Fiskefrikadeller med dild:

2 Rens løget og skær det i kvarte. Skyl dilden. Skær kuller fileterne I mindre stykker.

3 Kom fiskestykkerne i en foodprocessor sammen med løg, dild, kaviar og lage. Lad foodprocessoren køre til du har en jævn fiskefars.

4 Kom den hakkede farsen i en skål. Rør farsen sammen med æg, mel og mælk. Spæd så meget mælk i til du har en lind fars. Krydr med peber.

5 Smelt smørret på en pande og lad smørret bruse af. Kom olivenolien på panden.

6 Form farsen til frikadeller med en ske og steg dem gyldne på begge side.

Sauce:

7 Rør mayonnaise sammen med cremefraiche til en ensartet creme.

8 Hak kapers fint og rør dem i cremen sammen med kaviaren. Smag til med lage og peber.

Servering:

9 Server fiskefrikadellerne med kartofler og saucen. Pynt med kaviar og dild. Server også en grøn salat til retten.

Fiskefrikadeller med dild

Streg

Se også min opskrift på Rejesalat med asparges, løg og dild.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: