Ovnbagt spidskål med sesamfrø

Ovnbagt spidskål med sesamfrø garneret  med friskrevet ravost fra Thiese og frisk timian. Det er en lækker og simpel lille forret, som er nem at tilberede.

Ovnbagt spidskål med sesamfrø

 

Ovnbagt spidskål kan serveres som en enkelt ret som en del af en tapas menu. Du kan også servere den ovnbagte spidskål som tilbehør til en hovedret. Hovedretten kan være fisk, fugl eller kød. Men det kan også sagens serveres som en del af en vegetarmenu.

Jeg serverede den ovnbagte spidskål som en lille forret før en fiskeret.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • Et spidskål.
  • Olivenolie til af pensle det ovnfaste fad.
  • 2 spsk sesamfrø.
  • Olivenolie til at pensle spidskålen.
  • 10 blade salvie.
  • 1 fed hvidløg.
  • Salt og peber.
  • 1 dl revet ost af Thyborøn – Ravost fra Thiese.
  • Crema aceta balsamico til at pynte med. (Kan udelades).
  • Frisk timian.

Tilberedningstid: 35 minutter.

Bagetid: Spidskålen bages i ovn ved 175 grader varmluft i 20 – 25 minutter.

Spidskål med sesamfrø

Tilberedning:
Ovnbagt spidskål med sesamfrø

1 Tænd ovnen og indstil den på 175 grader varmluft.

2 Tag de yderste grove blade af spidskålen og skyl den.

3 Skær spidskålen igennem på langs i to halve. Del hver i to så du har fire stykker. Skær den grove stok af.

4 Skyl salviebladene og rens hvidløgsfeddet. Hak salvieblade og hvidløgsfed fint sammen.

5 Pensl et ovnfast fad med olivenolie.

6 Anbring de kvarte stykker spidskål i fadet med skærefladen opad. Hæld olivenolie over stykkerne. Drys med salt og peber. Drys sesamfrø over. Fordel de hakkede salvieblade og hvidløg over spidskålene.

7 Sæt fadet i ovnen og bag spidskålen i 20 – 25 minutter. Spidskålen skal ikke være helt gennemstegt, så den falder sammen. Der skal gerne være lidt bid i kålen uden at være hård.

8 Riv ravosten fint.

9 Tag de bagte spidskål ud af ovnen og drys den revne ravost over, så osten nærmest smelter oven på de varme spidskål. Pynt evt. med nogle striber Creme aceta balsamico.  Kom masser af frisk timian oven på spidskålene.

Server de ovnbagte spidskål med sesamfrø lune.

Streg

Se også min opskrift på Aspargessuppe af grønne asparges.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: