Forloren hare med asier og kvædegelé
Forloren hare serveret med kartofler, brun sovs, kvædegelé og asier dertil en hvidkålssalat med æbler og syltede agurker.
Forloren hare er en traditionel dansk ret, som er gået lidt i glemmebogen. Der er masser af smag og med et lidt alternativ tilbehør, som kvædegelé og hvidkålssalat med æbler og syltede agurker er det en god hverdagsret. Jeg mener at det er en ret, som de fleste børn og voksne vil have lyst til at indtage.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
Forloren hare
- 400 g hakket oksekød.
- ½ dl rasp.
- ½ havregryn.
- 2 æg.
- ¼ dl fløde.
- salt og peber
- 10 g smør til at smøre fadet.
- 5 – 6 skiver håndskåret bacon.
- 4 dl mælk.
- Kulør.
Sovs:
- ¼ terning bouillon.
- ¼ dl fløde.
- 1 spsk maizena eller sovsejævner.
- Salt og peber.
Hvidkålssalat
- ¼ hvidkålshovede.
- 1 lille æble.
- 2 spsk hakkede tawama-syltede agurker (almindelige syltede agurker kan også anvendes).
- 2 spsk god mayonnaise.
- 2 spsk creme fraiche.
- 1 tsk dijonsennep.
- 1 tsk citronsaft.
- Peber.
Tilbehør
- 1 kg kartofler.
- Kvædegelé.
- Asier
Tilberedningstid: 1½ time.
Tilberedning:
Forloren hare
med asier og kvædegelé
1 Tænd ovnen på 250 grader. Ælt farsen sammen med rasp, havregryn, æg, fløde og salt og peber. Farsen skal være ret fast.
2 Form farsen til en pølse og anbring den i et smurt ovnfast fad. Anbring baconskriverne oven på farsen.
3 Sæt fadet i ovnen ved 250 grader og lad “haren” stege 10 minutter. Den skal være gylden. Tag fadet ud af ovnen.
4 Bland mælken sammen med kulør. Varm mælken op, så den er lun. Hæld den over “haren”.
5 Steg “haren” færdig ved 170 grader i 30 minutter. Dryp ind i mellem med mælken fra fadet.
Mens “haren” steger kan du tilberede:
Kartofler og salat
6 Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15 – 20 minutter
7 Snit hvidkålshovedet fint og hak det. Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær det i små terninger. Hak de syltede agurker.
8 Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen. Smag dressingen til med citronsaft og peber.
Sovs:
9 Tag “haren” ud af ovnen og si skyen og hæld den i en kasserolle. Kog den op med en ¼ bouillonterning.
10 Kom fløden i sovsen og kog den godt igennem.
11 Smag sovsen til med evt. lidt salt. Rør maizenaen ud i koldt vand og jævn sovsen.
12 Skær skiver af den forlorne hare og server kartofler, sovs , kvædegelé, asier og hvidkålsalaten til.
Se også min opskrift på okse-frikadeller.
Skriv et svar