Kanelsnegle eller kanelbasser

Kanelsnegle eller kanelbasser, som vi kalder dem i min familie, er lækre sprøde og saftige. De er efter mine børns mening på højde med et stykke wienerbrød fra bageren.

Mine voksne børn får julelys i øjnene, når jeg har bagt kanelsnegle. Der er så mange traditioner gemt i de små kager, som selvfølgelig serveres med almindelig hvid glasur.

Jeg bagte kanelsnegle som kagemand eller kagekone i flere år til deres fødselsdag, da de var små.

Senere har jeg bagt dem, og frosset dem ned, så jeg altid kunne varme dem op, når de kom hjem fra skole til eftermiddagsteen.

Nu er de blevet aktuelle igen. Jeg skulle bage noget nemt med mit barnebarn Kaya på to år. Børn elsker at rulle dej, så det blev til kanelsnegle.

Kanelsnegle eller kanelbasser

Kanelsneglene er bagt med smør i dejen og i remoncen.  Det er vigtigt ikke at spare på smørret, da det går ud over smagen, og kanelsneglen kan blive for tør.

Ingredienser:

Opskriften giver ca 14 kanelsnegle. 

  • 500 g mel.
  • 2½ dl mælk.
  • 25 g gær.
  • 1 spsk rørsukker.
  • 150 g blødt smør.
  • 1 nip salt.
  • 1 sammenpisket æg til pensling af kanelsneglene.
Remonce:
  • 150 g blødt smør.
  • 150 g sukker.
  • 2 tsk kanel.
Glasur:
  • Flormelis.
  • Vand.

Tilberedningstid: 2½ time.
Hævetid: 1 time. 

Bagetid: 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning:

Kanelsnegle eller kanelbasser

Dej:

1 Lun mælken og opløs gæren i den lune mælk.

2 Kom melet i en skål, hak smørret i og smulr det sammen med melet. Kom mælk og gærblandingen i skålen sammen med sukker og salt. Ælt dejen hurtigt sammen.

Dejen er lidt klæg, men kom endelig ikke  mere mel i dejen. Stil den heller på køl i en halv time. Så er dejen nemmere at håndtere.

Remonce:

3 Rør smør, sukker og kanel sammen til remoncen.

4 Rul dejen ud til en rektangulær plade på ½ cm i tykkelsen.

5 Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejpladen. 

6 Rul dejen sammen på den lange led. Skær dejrullen ud i 4 cm tykke skiver og anbring dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et klæde over og lad kanelsneglene hæve i ca 1 time.

7 Sæt ovnen på 200 grader konventionel varme.

8 Pisk ægget sammen og pensl kanelsneglene med ægget. Bag kanelsneglene i ca 20 minutter eller til de er gyldne.

Lad dem køle af på en kagerist.

10 Pynt kanelsneglene med glasur lige inden de skal spises.

Kanelsnegle kan fryses.

Streg

Se også min opskrift på kanelsnurrer.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: