American Cookies med nødder og chokolade

American cookies med nødder og chokolade er en lækker blød og samtidig crunchy kage. De er nemme og hurtige at bage.

Historien om American Cookies

De store amerikanske cookies er annekteret af os danskere, og serveres traditionsfyldt på de fleste kaffebarer i Danmark.

Du skal alligevel have den amerikanske historie om cookies.

The American Cookie er skabt i 1938 af Ruth Graves Wakefield 

Ruth Graves, opfinderen af American Cookies
Foto: Wikipedia

Ruth Graves Wakefield ejede “The Toll House Inn” i Withman i Massachusetts. Her blev de første American Cookies bagt.

Det karakteristiske for american cookies er, at de er bagt af mel, brunt og hvidt sukker, æg, smør, måske bagepulver eller natron og chokoladestykker. Og så er de kæmpe store lige som colaerne og popcornbægrene.

Nogle gange synes jeg, at de kan være lidt for store og udgøre et helt måltid. Derfor har jeg valgt at bage mine amerikanske cookies lidt mindre, end dem de serverer på diverse kaffebarer.

American cookies med nødder og chokolade

American cokies er bløde i strukturen, samtidig med at chokoladestykkerne eller nøddestykkerne er hakket groft, så kagerne får det crunchy – eller knasende – kendetegn.

Det er dette udtryk som gør forskellen mellem dem og de danske fine, tynde og sprøde småkager. Sjovt nok eksporteres de danske småkager til det amerikanske marked som buttercookies.

Ingredienser:

Opskriften giver ca 28 cookies.

  • 250 g hvedemel.
  • ½ tsk natron.
  • Et nip salt.
  • 150 smør.
  • 200 g brun farin
  • Korn af 1 vaniljestang.
  • 2 æg.
  • 150 g hasselnødder.
  • 100 g mørk chokolade 70%.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Bagetid: 12 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Dejen er klar til bagning

Cookies klar til kaffen

Tilberedning:
American cookies med nødder og chokolade

Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.

1 Hak chokoladen og nødderne groft. Hak det lidt af gangen, så du får mest muligt grove stykker og undgår at chokoladen og nødder bliver itl mel.

2 Smelt smørret.

3 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas det ud i noget af det brune farin.

4 Pisk det brune farin og æggene til en luftig æggesnaps.

5 Pisk det smeltede smør i æggesnapsen.

6 Si mel, natron og salt og rør ingredienserne i dejen.

7 Vend den hakkede chokolade og de hakkede nødder i dejen.

8 Kom bagepapir på en bageplade og tag dejen op med en spiseske og anbring dem i små boller på pladen med rigelig afstand. Tryk dem let flade.

9 Bag dem i ca 12 minutter ved 200 grader til de er let gyldne.

10 Tag dine cookies ud af ovnen og anbring dem på en kagerist til de er kolde. Lægges i en kagedåse, når de er helt kolde.

Streg

Prøv også min opskrift på cookies med havregryn og nødder.

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: