Løvstikkepesto med hasselnødder
Løstikkepesto med hasselnødder er lækkert til en pastaret eller blot som dip til brød eller grissini.
Det er forår, og det er tid til at tilberede løvstikkepesto, som skal tilberedes af de små spæde skud.
Jeg har en løvstikke i min urtehave, som bliver meget stor og kraftfuld. Jeg klipper den ned et par gange i løbet af sommeren for at kunne få små nye skud. Det er de små nye skud, som er bedst at bruge til en pesto. Ellers kan smagen godt blive lige lovlig kraftfuld og bitter.
Jeg anvender hasselnødder i stedet for pinjekerner, som man normalt anvender til pesto. Hasselnøder er mere neutrale end pinjekernerne.
Jeg tilbereder en stor portion, som jeg har stående i køleskabet.
Pestoen kan holde sig i flere uger.
Løvstikkepesto er lækkert til en simpel pastaret. Jeg anvender tørret spaghetti til retten.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
Løvstikkepesto med hasselnødder:
- 4 håndfulde blade af løvstikke.
- 1 dl hasselnødder.
- 2 – 3 dl olivenolie.
- 3 små fed hvidløg.
- Et stykke parmesan på 20 g.
- ½ tsk salt.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Tilberedning:
Løvstikkepesto med hasselnødder
Løvstikke pesto:
1 klip bladene af stænglen på løvstikken og klip helt ind til bladet, så du kun får bladet med. Stænglen på Løvstikken er meget bitter. Skyl bladene og lad dem dryppe godt af.
2 Rens hvidløgsfeddene. Skær parmesanen i mindre stykker.
3 Kom løvstikkebladene, hasselnødder, hvidløgsfed, parmesanost og olivenolie i en foodprocessor eller blender.
4 Blend ingredienserne til en jævn pesto. Smag til med lidt salt.
Kom eventuelt lidt mere olivenolie i pestoen, hvis du ønsker den lidt tyndere til pastaen.
Kom løvstikkepestoen i en glasbeholder med tætsluttende låg. Pestoen holder sig nogle uger i køleskabet.
Se også min opskrift på Salat med rucola og Serranoskinke.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar