Butterdejsgalette med tomater

Butterdejsgalette med tomater serveret som snack eller en lille forret. Det smager så fuglene synger.

Butterdejsgalette med tomater

Jeg serverede denne snack til vore venner, da vi kom hjem fra en dejligt frisk travetur ved Møns Klint, og skulle have en hurtig lille snack, inden vi skulle i gang med middagen.

Tomater er altid et hit, og sherrytomater har så meget smag i sig selv, at de nemt kan udgøre smagsforstærkeren i en ret.

Butterdejsplader kan man altid have i fryseren. De tør hurtigt op, og er klar til at blive bagt.

Tomater kan man altid få. Især en sensommerdag i august, hvor solen har modnet tomaterne i mange dage, er de søde og med masser af smag.

Jeg pyntede dem med friske blade af estragon. Man kan også pynte med basilikum eller en anden krydderurt, som man har for hånden.

Det er en snack, som er hurtig at tilberede, og som kan spises med hænderne til et glas køligt hvidvin.

Ingredienser:

Opskriften er til en lille snack til 4 personer

  • 2 butterdejsplader.
  • 50 g gedefriskost.
  • 150 g sherrytomater.
  • Salt og peber.
  • En kvist estragon.
  • En god olivenolie til at hælde over ved servering.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Optøning af frosne butterdejsplader: 1 time.

Tilberedning:
Butterdejsgalette med tomater

1 Tø butterdejspladerne op, hvis de er frosne.

2 Sæt ovnen på 200 grader konventionel varme.

3 Skyl sherrytomaterne og skær dem i mindre stykker. Skyl estragonen og riv bladene af.

4 Smør gedefriskost ud på butterdejspladerne. Fordel tomatstykkerne ovenpå de to butterdejsplader. Drys med salt og peber og fordel estragonbladene på galetterne.

5 Bag dine butterdejsgaletter I ovnen på den næst øverste rille i 10 – 15 minutter. Eller til pladerne er hævet og er gyldne.

6 Del hver butterdejsgalette med tomat i 8 stykker. Hæld en god olivenolie over.

Streg

Se også min opskrift på Peberfrugt med ansjossalsa.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: