Citrontærte får englene til at synge

Fransk citrontærte eller Tarte au citron her med den ægte franske og friske citronsmag.

Citrontærte

Osvald bestilte citrontærte til sin fødselsdag. Det skulle være den jeg plejer at bage.

Opskriften til citrontærten er en ægte fransk opskrift. Oprindelseslandet er fransk, og derfor skal opskriften også være original fransk.

Smagen skal være en kombination af kraftig citronsmag sammen med en lækker sød dej og sprød marengs. 

Denne smag oplevede jeg på en lille restaurant i en af de små sidegader i Aix-en-Provence: Det er denne smag, som jeg altid ønsker at få frem på min citrontærte.

Da citronerne i Middelhavslandene er noget sødere i smagen, end dem, man køber her i Danmark, har jeg måttet skære lidt ned i mængden af citroner i opskriften.

Tærtebunden skal være sprød. Derfor er det vigtigt at den bages helt færdig inden citroncremen kommes i.

Marengsen piskes sammen med tørgær. Det gør at marengsen hæver en smule under bagningen og dækker de huller som skulle opstår, når man sprøjter marengsen på citroncremen.

Ingredienser:

Tærtedej:
  • 250 g hvedemel.
  • 125 g smør.
  • 70 g sukker.
  • 2 spsk vand.
  • 1 knsp salt.
  • 2 æggeblommer.

 

Citroncreme:
  • 3 citroner.
  • 150 g sukker.
  • 3 æg.
  • 1 spsk maizena.

Marengs:

  • 2 æggehvider.
  • 100 g sukker.
  • ½ tsk tørgær.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Bagetid for tærtebund: 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Bagetid for kagen med marengs: 20 minutter ved 150 grader konventionel varme.

 

Citrontærtedej forberedes

 

Marengs

Tilberedning:
Tarte au citron (fransk citrontærte)

1 Bland mel og salt i en skål. Skær smørret ud i mindre stykker og smulr det i melblandingen.

2 Pisk æggeblommer, vand og sukker sammen og ælt det hele hurtigt sammen med dejen til en kugle.

3 Spred dejen ud i en tærteform. Den behøver ikke at blive smurt.

4 Kom bagepapir oven på dejen og hæld rå ris eller bønner oven på papiret, så dejen ikke buler under bagningen.

5 Bag tærten ved 180 g i 20 minutter.

6 Fjern risene og bagepapiret. Bag tærten endnu 15 minutter. Tærtebunden skal være gylden og sprød.

Tilbered citroncremen mens tærten bager.

Citroncreme:

7 Riv citronerne på et rivejern. Pres citronerne. Kom de revne citronskaller og citronsaft i en gryde. Bland sukker og maizena i citronsaften.

8 Pisk æggene sammen og hæld dem i gryden til citronblandingen.

9 Varm gryden langsomt op under omrøring. Pisk indtil citron- og æggeblandingen tykner. Det tager tid og kræver tålmodighed – bliv ikke fristet af at skrue op for varmen.

10 Kom citroncremen i den forbagte tærte.

Marengs:

11 Pisk æggehviderne stive. Hæld sukker og tørgær i de piskede æggehvider. Pisk til marengsen bliver sej.

12 Bred marengsen ud over citroncremen eller kom marengsen i en sprøjtepose med en takket dyse, og pynt tærten med marengsen.

13 Tærten bages i 20 min ved 150 grader konventionel ovn eller til marengsen er gylden. Kagen køles helt inden den spises.

 

Bon appetit.

Streg

Har du prøvet min opskrift på Citronmåne?

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: