Fedtebrød med citronglasur
Fedtebrød glaseret med citronglasur skal fylde en af julekagedåserne i år.
Fedtebrød med citronglasur
Denne 2. søndag i Advent er turen kommet til at bage fedtebrød.
Fedtebrød er ny i mit sortiment af julesmåkager. De er hurtige og nemme at bage, og så er smagen uovertruffen.
Sammensætningen af kokus og citronglasur gør denne julesmåkage til noget helt særligt. Når man en gang har bagt dem, er de helt uundværlige i sortimentet af julesmåkager.
Citronglasuren giver en god kontrast til det søde.
Ingredienser
Opskriften giver ca 75 småkager
- 200 g hvedemel.
- ½ tsk hjortetakssalt.
- 200 g smør.
- 100 g sukker.
- 100 g kokosmel.
Citronglasur:
- 250 g flormelis.
- Saft af 1 citron.
Tilberedningstid: 60 minutter.
Bagetid: 10 minutter ved 200 grader.
Tilberedning:
Fedtebrød med citronglasur
1 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.
2 Hak smørret ud i melet og kom de øvrige ingredienser i. Ælt dejen hurtigt sammen.
3 Del dejen i 5 stykker og rul dem ud til pølser på ca 1 x 1 cm.
4 Læg pølserne på en bageplade belagt med bagepapir. Tryk pølserne flade. De skal være ca. 3 mm i højden.
5 Bag kagerne ved 200 grader i 10 minutter eller til de er gyldne.
6 Rør flormelis sammen med citronsaften. Glasuren skal være rimelig tyndtflydende.
7 Tag kagerne ud af ovnen og lade dem blive på pladen og køle en smule.
8 Glasér dem med glasuren mens de endnu er varme.
9 Skær brødene ud på skrå på 2 cm i bredden.
10 Lad dem køle helt af på pladen, inden de kommes i en kagedåse.
Se også min opskrift på vaniljekranse.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar